Geschiedenis
Sinds 1872 uw partner in logistiek
1872

In 1872 heeft de uit Rotterdam afkomstige scheepseigenaar Coenraad Kuhlman zijn bedrijf als cargadoor bij de Friese Kamer van Koophandel geregistreerd onder de naam C. Kuhlman Jzn.

1906

Coenraad Kuhlman wordt opgevolgd door zijn zoon Johannes Kuhlman. Scheepvaartbedrijven werden in de vorige eeuw vaak benoemd tot vice-consulaten vanwege hun internationale betrekkingen en zo is Johannes Kuhlman vice-consul van Engeland geworden.

1928

Johannes van der Meer is eigenaar geworden van Kuhlman. De handel met Engeland neemt een vlucht.

1955-1975

De zaken gaan goed. Tussen 1955 en 1975 worden voor eigen rekening zeven schepen gebouwd: de Jenjo, Frisia, Hennie, Coenraad-K, Bothnia, Seven Seas en Coenraad Kuhlman.

1980

De zoon van Johannes van der Meer is toegetreden tot het bedrijf. De zaken gaan duidelijk minder goed. Kuhlman heeft besloten de eigen schepen te verkopen en de werkzaamheden specifiek te richten op agentschappen.

2000

Na de pensionering van Coenraad van der Meer in 2000 wordt de zaak overgenomen en gaat het bedrijf verder onder de naam Kuhlman Repko Shipping.

2001-2015

René Buitenwerf, de nieuwe directeur, ziet de mogelijkheden van het bedrijf. Hij is gestadig begonnen om het bedrijf om te bouwen tot de allround internationale logistieke dienstverlener die Kuhlman Repko Shipping BV nu is.

2017

In oktober 2017 hebben wij onze tweede vestiging geopend: Kuhlman Repko Shipping Rotterdam.

2018

Speciaal voor de te bouwen windmolenparken boven de eilanden Schiermonnikoog en Ameland hebben wij kantoor Lauwersoog geopend.

2019

Kuhlman Repko Shipping BV start nieuwe vestiging in Amsterdam.

Ook in Amsterdam en omstreken zijn we nu te vinden volgens het principe ‘local knowledge & global experience’.

2022

In juli vierden de Kuhlman group companies hun 150-jarig jubileum met diverse evenementen tijdens de Tall Ships Races in Harlingen!

2023

Kuhlman Repko Shipping Amsterdam BV opent officieel het nieuwe kantoor met douanemagazijn aan de Trawlerkade 54 te IJmuiden. Kuhlman Repko Shipping Amsterdam heeft de afgelopen jaren een constante groei doorgemaakt, waardoor het noodzaak was het (te) kleine onderkomen in Beverwijk te verlaten en een nieuw kantoor voor de huidige zeven medewerkers te vinden.